هدف پژوهش حاضر، در قالب یک مدل علّی، بررسی رابطهی بین حمایت اجتماعی ادراک شده و سرزندگی تحصیلی با واسطهی باورهای انگیزشی بود. روش پژوهش از نوع همبستگی و جامعه آماری متشکل از کلیه دانشآموزان دبیرستانی شهر شیراز بود. شرکتکنندگان در پژوهش شامل 320 نفر (157 پسر و 163 دختر) دانشآموز بودند که بر اساس روش نمونهگیری خوشهای چند مرحلهای انتخاب گردیدند و پرسشنامههای حمایت اجتماعی ادراک شده (زیمت، داهلم، زیمت و فارلی، 1988)، باورهای انگیزشی (پنتریچ و دیگروت،1990) و سرزندگی تحصیلی (حسینچاری و دهقانیزاده،1391) را تکمیل نمودند. روایی و پایایی ابزارها احراز شد. تجزیه و تحلیل دادهها در این پژوهش با روش تحلیل مسیر انجام شد. نتایج تحلیل دادهها نشان داد که مدل با دادههای این پژوهش برازش مناسبی دارد و تأثیر مستقیم حمایت اجتماعی بر سرزندگی تحصیلی، حمایت اجتماعی بر باورهای انگیزشی و نیز باورهای انگیزشی بر سرزندگی تحصیلی تأیید گردید. در نهایت، بررسی ضرایب تحلیل مسیر نشان داد که باورهای انگیزشی در رابطهی بین حمایت اجتماعی ادراک شده و سرزندگی تحصیلی نقش واسطهای ایفا میکند. بر این اساس، منابع حمایتی میتوانند با ارتقا سطح باورهای انگیزشی دانشآموزان، سرزندگی تحصیلی آنها را افزایش دهند.
سبزی, ندا و فولادچنگ, محبوبه . (1394). نقش واسطهای باورهای انگیزشی در رابطه بین حمایت اجتماعی ادراک شده و سرزندگی تحصیلی. آموزش پژوهی, 1(2), 26-51.
MLA
سبزی, ندا , و فولادچنگ, محبوبه . "نقش واسطهای باورهای انگیزشی در رابطه بین حمایت اجتماعی ادراک شده و سرزندگی تحصیلی", آموزش پژوهی, 1, 2, 1394, 26-51.
HARVARD
سبزی, ندا, فولادچنگ, محبوبه. (1394). 'نقش واسطهای باورهای انگیزشی در رابطه بین حمایت اجتماعی ادراک شده و سرزندگی تحصیلی', آموزش پژوهی, 1(2), pp. 26-51.
CHICAGO
ندا سبزی و محبوبه فولادچنگ, "نقش واسطهای باورهای انگیزشی در رابطه بین حمایت اجتماعی ادراک شده و سرزندگی تحصیلی," آموزش پژوهی, 1 2 (1394): 26-51,
VANCOUVER
سبزی, ندا, فولادچنگ, محبوبه. نقش واسطهای باورهای انگیزشی در رابطه بین حمایت اجتماعی ادراک شده و سرزندگی تحصیلی. آموزش پژوهی, 1394; 1(2): 26-51.