1
دانشجوی دکتری تخصصی فلسفه تعلیم و تربیت، دانشگاه شیراز، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی
2
دانشیار دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه شیراز
چکیده
هدف این پژوهش، واکاوی دلالتهای دانشضمنی با تاکید بر مفهومشناسی تربیتدینی در حوزه تدریس و یادگیری است. با این استدلال که دلالتهای دانشضمنی در تدریس و یادگیری، بر تجربه شخصی و قضاوتهای ذهنی استوار بوده، در ارتباط کنشی میان آموزگار و دانشآموز رخ میدهد. برای دستیابی به این هدف با روش تحلیلی-استنباطی؛ مفاهیم تربیتدینی، تدریس و یادگیریضمنی تحلیل و نسبت تدریسضمنی با یادگیری آموزههای دینی تشریح گردید. و در نهایت با توجه به مراحل سهگانة تفکرِ «مذهبیشهودی»، «مذهبیعینی» و «مذهبیانتزاعی» در دانشآموزان؛ شیوههای تدریس و یادگیریضمنی مفاهیم تربیتدینی در دو ردهسنی 6 تا 9 سال و 9 تا 11 سال، مقطع ابتدایی(مرحله تفکر مذهبیعینی) استنباط و مطرح شدند. نتیجه اینکه شیوه تربیتدینی رده سنی 6تا9 سال، در چارچوب بیان «ادبیاتمذهبی» شکل پیدا میکند تا کنش ارتباطی معلم و دانشآموز از جاذبه و تأثیر لازم برخوردار باشد و در ردهسنی 9تا 11 سال، استفاده از شیوه «تصویر-پردازی محبتآمیز از مفاهیم دینی» در قالب «داستانهای دینی» با هدف معنا بخشی شخصی نسبت به مفاهیم دینی مطرح گردید.
هاشمی, سید حسن, & شمشیری, بابک. (1400). دلالت های دانش ضمنی با تاکید بر مفهوم شناسی تربیت دینی برای یادگیری و تدریس در مقطع ابتدایی. آموزش پژوهی, 7(28), 27-50.
MLA
سید حسن هاشمی; بابک شمشیری. "دلالت های دانش ضمنی با تاکید بر مفهوم شناسی تربیت دینی برای یادگیری و تدریس در مقطع ابتدایی", آموزش پژوهی, 7, 28, 1400, 27-50.
HARVARD
هاشمی, سید حسن, شمشیری, بابک. (1400). 'دلالت های دانش ضمنی با تاکید بر مفهوم شناسی تربیت دینی برای یادگیری و تدریس در مقطع ابتدایی', آموزش پژوهی, 7(28), pp. 27-50.
VANCOUVER
هاشمی, سید حسن, شمشیری, بابک. دلالت های دانش ضمنی با تاکید بر مفهوم شناسی تربیت دینی برای یادگیری و تدریس در مقطع ابتدایی. آموزش پژوهی, 1400; 7(28): 27-50.