تملق از جمله صفات ناپسندی است که جنبه اجتماعی داشته و ظاهرگرایی، ریاکاری و نفاق را در جامعه گسترش میدهد. اهداف این پژوهش که از نوع کیفی است و با روش تحلیلی- استنباطی انجام شده عبارتند از : بررسی مفهوم، دلایل و ریشه های تملق گویی و پیامدهای آن، بازشناسی راهکارهای تربیتی و آموزشی برای مقابله با این رذیلت اخلاقی. برای نیل به اهداف مذکور، در این پژوهش، ضمن بررسی اجمالی ریشههای تاریخی این رذیلت اخلاقی، تمایز بین تملق و تمجید مورد بحث قرار گرفته و سپس، ریشهها و مضرات تملق، بررسی شده است. در گام بعدی، با کنکاش در آیات، روایات و آراء اندیشمندان مسلمان، برخی روش های مقابله با تملق گویی در قالب «راهکارهای تربیتی» پیشنهاد شده که مهمترین آنها عبارتند از آگاهیبخشی و معرفت افزایی نسبت به مضرات تملق، برخورد قاطع و علنی با تملقگویی، بی اعتنایی به تملق گو، جایگزینی فضای نقد به جای تملق و ترویج فرهنگ تمجید و سپاس.
شیروانی شیری, علی, شمشیری, بابک, & نبوی زاده, راحله سادات. (1397). در نکوهش «تملق»: گفتاری انتقادی در تربیت و آموزش اخلاق. آموزش پژوهی, 4(14), 49-66.
MLA
علی شیروانی شیری; بابک شمشیری; راحله سادات نبوی زاده. "در نکوهش «تملق»: گفتاری انتقادی در تربیت و آموزش اخلاق", آموزش پژوهی, 4, 14, 1397, 49-66.
HARVARD
شیروانی شیری, علی, شمشیری, بابک, نبوی زاده, راحله سادات. (1397). 'در نکوهش «تملق»: گفتاری انتقادی در تربیت و آموزش اخلاق', آموزش پژوهی, 4(14), pp. 49-66.
VANCOUVER
شیروانی شیری, علی, شمشیری, بابک, نبوی زاده, راحله سادات. در نکوهش «تملق»: گفتاری انتقادی در تربیت و آموزش اخلاق. آموزش پژوهی, 1397; 4(14): 49-66.